Pszenica ozima jakościowa / chlebowa
SY Landrich

Hodowca: Syngenta
Klasa jakościowa A

Pszenica ozima SY Landrich należy do klasy jakościowej A. Świetnie nadaje się do produkcji chleba, ze względu na bardzo dobre parametry młynarskie, takie jak liczba opadania i wodochłonność mąki -zbliżone są one do klasy E. Jest odmianą mocno krzewiącą i bardzo odporną na wyleganie. Pszenica Sy Landrich od Syngenty charakteryzuje się również wysoką zimotrwałością (5.0). Cechą wyróżniającą ją najbardziej spośród innych odmian jest jej wybitna odporność na rdzę żółtą i brunatną oraz na mączniaka prawdziwego.

Siła i jakość w każdym ziarnie!

  • Doskonałe parametry jakościowe ziarna.
  • Silny wigor początkowy i ponadprzeciętna krzewistość.
  • Bardzo wysoka zimotrwałość (5 w skali COBORU).
Plonowanie
Poziom A1 (uprawa ekstensywna) 7,0
Poziom A2 (uprawa intensywna) 6,0
Stanowisko
Tolerancja na zakwaszenie gleby niska
Odporność na choroby
(skala 9-stopniowa)
Brunatna plamistość liści 8,0
Choroby podstawy źdźbła 6,6
Fuzarioza kłosów 7,5
Mączniak prawdziwy 7,6
Rdza brunatna 8,7
Rdza żółta 8,2
Septorioza liści 8,1
Septorioza plew 7,6
Wysokość roślin
4,0 wysokość SY Landrich
Zimotrwałość
Rozwój
(skala 9-stopniowa)
Termin kłoszenia 5,0 (153 dni)
Termin dojrzałości pełnej 5,0 (205 dni)
Odporność na wyleganie 8,5
Odporność na porastanie 5,5
Wyrównanie ziarna 85%
MTZ 44,9 g